Provocarea VERII 2022

EDIȚIA A II-A A CAMPANIEI  ANTIFUMAT “RENUNȚI ȘI CÂȘTIGI”

„Renunți și Câștigi” este o campanie de promovare a sănătății, destinată persoanelor care doresc să renunțe la fumat. Scopul programului este îmbunătățirea calității vieții și a speranței de viață prin schimbarea obiceiurilor. Provocarea presupune renunțarea la fumat pentru o perioadă de șase săptămâni. Înscrierea pentru participarea în concurs a debutat la 1 aprilie și se va încheia în 31 mai 2022. Cele 6 săptămâni de abstinență de la fumat vor începe în 1 iunie și se vor încheia pe 12 iulie. În acest timp, participanții vor beneficia de consiliere online, psihologică și medicală gratuită. Fiecare participant care va respecta regulamentul campaniei publicat pe pagina de internet renuntisicastigi.ro, va fi considerat câștigător și va putea participa la tragerea la sorți a Marelui Premiu, unul din cele 3 premii în valoare de 1200 euro. Fiecare participant însă, va primi un premiu oferit de către editura Viață și Sănătate, și produse alimentare oferite de Sanovita și Active Life. Înscrierile la concurs se pot face pe site-ul https://renuntisicastigi.ro, în perioada 1 aprilie – 31 mai 2022.

        Evenimentul este organizat de Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea, în parteneriat cu Societatea Română de Pneumologie, Agenția Națională Antidrog, Societatea Română de Medicină a Familiei, Asociația Medicilor de Familie Cluj, sprijinul Direcțiilor de Sănătate Publică din țară, partenerii media fiind: Speranța TV și Radio Vocea Speranței.

      Cauză principală de deces, boală și sărăcie, epidemia de tutun este una dintre cele mai mari amenințări la adresa sănătății publice cu care s-a confruntat lumea, omorând peste 8 milioane de persoane pe an. Tutunul este singurul produs consumat legal care poate ucide până la jumătate (50%) din cei care îl folosesc ca atare fiind cea mai prevenibilă cauza de mortalitate si morbiditate. Fiecare adult care moare prematur, este înlocuit de doi copii care încep să fumeze. În acest sens, organizăm în 30 mai 2022, ora 17:00, strada Moților nr.  45, o conferința antifumat în cadrul căreia dorim să sensibilizăm persoanele cu influența cu privire la efectele devastatoare ale fumatului asupra sănătății și necesitatea inițierii unor acțiuni ample de prevenție a acestui obicei nesănătos.

        Mai multe informații cu privire la eveniment se pot găsi pe pagina de internet renuntisicastigi.ro sau pe pagina de Facebook:  https://www.facebook.com/renuntisicastigi

Pentru detalii sau întrebări vă rugăm să o contactați pe dr. Ana-Maria Zanfir, Directorul Departamentului Sănătate din cadrul Uniunii Bisericilor Adventiste din România, medic primar chirurgie vasculară.

Contact: 0743 345 820, sau prin e-mail la adresa anamaria.zanfir@adventist.ro.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns