Dorința de a avea un „Centru de tineret si Misiune” în cadrul Conferinței Transilvania de Nord nu este doar un vis, este o nevoie reală. Acest proiect a prins contur prin ajutorul în valoare de 300.000 de euro oferit din partea Uniunii pentru un proiect major al Conferinței. Cu un plus la această sumă, în urma unui aport propriu în valoare de 95.000 euro, a fost achiziționat Centrul de la Răstoci, amplasat central pe teritoriul conferinței, la jumătatea drumului dintre Baia Mare și Dej. Dumnezeu să fie lăudat!
Ne propunem ca acest centru să fie un refugiu pentru cei peste 10.000 membri ai familiei adventiste din Conferința Transilvania de Nord, cu posibilități de cazare în camere și în corturi, sau pur și simplu pentru diverse întâlniri de instruire, conferințe. Clădirea a fost achiziționată la stadiul de semifinisat la începutul anului 2022. Imediat după achiziționare au început lucrările de finisaje interioare. Diferite spații ale clădirii au fost reorganizate.
Urmează ultimele finisaje, mobilarea spațiilor și – poate cea mai solicitantă etapă – construirea unei clădiri care să poată găzdui diferite întâlniri și programe pentru un număr de peste 300 de persoane. Ne dorim de asemenea realizarea unei săli de mese, amenajarea spațiilor exterioare ale clădirii cu zone specifice centrelor de tineret creștine, obiective pentru care s-a obținut certificatul de urbanism.
Cei 1051 mp ai clădirii, cele 21 de camere, 10.200 mp de teren, sala anexă pe care dorim să o facem pentru diferite întâlniri, nu ar fi nimc dacă în locul acesta tinerii noștri nu și-ar preda inima lui Hristos.
Colecta din 11 iunie este destinată proiectelor speciale ale Conferinței, pentru anul acesta decizia fiind de a direcționa sumele colectate pe teritoriul Conferinței Transilvania de Nord spre proiectul de la Răstoci. Pentru că aveți pe suflet misiunea, pentru că vă doriți ca tinerii să învețe ce înseamnă slujire, iar copiii și nepoții dvs. să poată dezvolta proiecte într-un mediu creștin, vă invităm să ajutați la finalizarea acestui Centru prin rugăciune și implicarea specială în cadrul acestei colecte.
Recunoștința noastră față de Dumnezeu este ecoul din Eben Ezer: „Până aici Domnul ne-a ajutat”!