Tabără de Biblie și Misiune – Rimetea 2022

Prezentare lucrări la Centrul de Tineret Răstoci, Sălaj

Provocarea VERII 2022

EDIȚIA A II-A A CAMPANIEI  ANTIFUMAT “RENUNȚI ȘI CÂȘTIGI”

„Renunți și Câștigi” este o campanie de promovare a sănătății, destinată persoanelor care doresc să renunțe la fumat. Scopul programului este îmbunătățirea calității vieții și a speranței de viață prin schimbarea obiceiurilor. Provocarea presupune renunțarea la fumat pentru o perioadă de șase săptămâni. Înscrierea pentru participarea în concurs a debutat la 1 aprilie și se va încheia în 31 mai 2022. Cele 6 săptămâni de abstinență de la fumat vor începe în 1 iunie și se vor încheia pe 12 iulie. În acest timp, participanții vor beneficia de consiliere online, psihologică și medicală gratuită. Fiecare participant care va respecta regulamentul campaniei publicat pe pagina de internet renuntisicastigi.ro, va fi considerat câștigător și va putea participa la tragerea la sorți a Marelui Premiu, unul din cele 3 premii în valoare de 1200 euro. Fiecare participant însă, va primi un premiu oferit de către editura Viață și Sănătate, și produse alimentare oferite de Sanovita și Active Life. Înscrierile la concurs se pot face pe site-ul https://renuntisicastigi.ro, în perioada 1 aprilie – 31 mai 2022.

        Evenimentul este organizat de Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea, în parteneriat cu Societatea Română de Pneumologie, Agenția Națională Antidrog, Societatea Română de Medicină a Familiei, Asociația Medicilor de Familie Cluj, sprijinul Direcțiilor de Sănătate Publică din țară, partenerii media fiind: Speranța TV și Radio Vocea Speranței.

      Cauză principală de deces, boală și sărăcie, epidemia de tutun este una dintre cele mai mari amenințări la adresa sănătății publice cu care s-a confruntat lumea, omorând peste 8 milioane de persoane pe an. Tutunul este singurul produs consumat legal care poate ucide până la jumătate (50%) din cei care îl folosesc ca atare fiind cea mai prevenibilă cauza de mortalitate si morbiditate. Fiecare adult care moare prematur, este înlocuit de doi copii care încep să fumeze. În acest sens, organizăm în 30 mai 2022, ora 17:00, strada Moților nr.  45, o conferința antifumat în cadrul căreia dorim să sensibilizăm persoanele cu influența cu privire la efectele devastatoare ale fumatului asupra sănătății și necesitatea inițierii unor acțiuni ample de prevenție a acestui obicei nesănătos.

        Mai multe informații cu privire la eveniment se pot găsi pe pagina de internet renuntisicastigi.ro sau pe pagina de Facebook:  https://www.facebook.com/renuntisicastigi

Pentru detalii sau întrebări vă rugăm să o contactați pe dr. Ana-Maria Zanfir, Directorul Departamentului Sănătate din cadrul Uniunii Bisericilor Adventiste din România, medic primar chirurgie vasculară.

Contact: 0743 345 820, sau prin e-mail la adresa anamaria.zanfir@adventist.ro.

Mesaj săptămânal al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România

CoronavirusSituația de criză pe care o traversăm ne învață cel puțin doua lecții: echilibru și responsabilitate. Perioada aceasta va avea efecte pe termen lung asupra lumii noastre, însă efectele pot fi influențate de comportomantul nostru din această perioadă.

De altfel, responsabilitatea noastră de a petrece mai mult timp în casă, este încurajată de ultimele informații oferite de autorități, care transmit semnale că după încheierea stării de urgență, prelungită până în data de 14 mai, societatea ar putea să se întoarcă, treptat, la un regim normal de viață.

Anul 2020 va sta sub semnul pandemiei care a pus un văl de tăcere şi tristeţe peste întreaga omenire. Suntem mai conştienţi ca oricând de importanţa sistemului medical şi suntem recunoscători celor care au rămas la datorie riscându-şi viaţa lor şi a familiilor lor. Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea se roagă pentru cei care sunt în prima linie și își asumă riscuri în ce priveste lupta cu Covid-19.

Și de parcă n-ar fi fost îndeajuns criza provocată de apariția noului coronavirus, lipsa precipitațiilor face ca România să se confrunte și cu o viitoare secetă. Autoritățile din țara noastră fac zilele acestea o analiză amplă a situației. Vă încurajăm să amintiți în rugăciunile dvs. și acest subiect.

Acum, în timpul izolării cauzate de acest nou virus, oamenii se caută şi se redescoperă pe ei înşişi, dar şi relaţia cu ceilalţi. Unii ajung să înţeleagă că viaţa este un dar de la Dumnezeu, învaţă să fie solidari şi să-i ajute pe ceilalţi care sunt mai în vârstă şi mai vulnerabili, să fie altruişti, să-şi protejeze părinţii şi pe cei dragi. Avem responsabilitatea de a-i ajuta pe acești oameni să înțeleagă corect ceea ce se întâmplă și modul în care trebuie să se raporteze la Dumnezeu, nu doar în vreme de criză.

În final, dorim să vă reamintim că din dorința de a ne păstra sănătatea în lupta cu Covid-19, există riscul să uităm de oamenii de lângă noi. De cei nevoiași, de cei care nu strigă după ajutor, chiar dacă situația este una dificilă. Conform World Vision România, 1,3 milioane dintre copiii din țara noastră supravieţuiesc în sărăcie severă. Bineînțeles, alături de aparținătorii lor. Trebuie doar să deschidem ochii pentru a putea vedea nevoile lor.

În același timp, dacă reușiți să vă susțineți semenii nevoiași în această perioadă tulbure, vă mulțumim pentru acest act de bunătate și vă recomandăm smerenie în biruinţă.

Mesaj pentru credincioșii Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România privind COVID-19

La aproximativ două săptămâni de la apariția primului caz de coronavirus (COVID-19) pe teritoriul țării noastre, România este în fața unei mari provocări: răspândirea virusului și o eventuală pandemie. În acest context, reafirmăm credința noastră fermă în Dumnezeu, care este „adăpostul și sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi.” Psalmii 46:1

În urma situației create și a deciziilor luate de autoritățile române, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România comunică următoarele:

  1. Să se respecte reglementările în vigoare emise de autoritățile locale și naționale;
  2. Suspendarea temporară a serviciilor de cult în bisericile unde participarea depășește numărul de persoane stabilit de autorități (100 de persoane, astăzi 11.03.2020) până la data de 31 martie. Menționăm că autoritățile locale pot suspenda întâlnirile publice, unele prefecturi și primării luând deja această măsură;
  3. Monitorizarea permanentă a informațiilor de interes public emise de instituțiile abilitate și actualizarea comunicărilor emise de acestea;
  4. Având în vedere condițiile impuse de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență privind desfășurarea întâlnirilor publice, vă rugăm să analizați în mod responsabil suspendarea temporară a serviciilor divine chiar și în cazul bisericilor care au mai puțin de 100 de participanți prezenți.

Avem ocazia de a petrece un timp de închinare de calitate alături de cei dragi în familie și în grupe mici, rugându-ne pentru situația din țară și din lume. În contextul de față și nu numai, putem aprofunda ce spun Biblia și Spiritul Profetic despre vremurile actuale și să ne rugăm mai mult împreună cu familia și să îi sprijinim pe cei în nevoie. De asemenea, invităm Biserica Adventistă din România la post și consacrare în Sabatul din 14 martie 2020.

Centrul Media Adventist, prin cele două canale media, Speranța TV și Radio Vocea Speranței, va oferi publicului programe de susținere spirituală, în absența programelor obișnuite din biserici.

Facem apel către persoanele venite din afara țării din zone de risc să respecte condițiile de izolare sau carantină, iar membrii aparținători să evite întâlnirile publice, inclusiv adunările religioase.

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea are încredere în capacitatea autorităților din România de a face față situației prezente cu ajutorul lui Dumnezeu. Aceste măsuri de prevenție și control sunt de natură să aducă mai multă siguranță și protecție membrilor din Biserica Adventistă.

Întrucât înțelegem dificultatea momentului pe care îl traversăm, rămânem ancorați în valorile spirituale care ne-au călăuzit întotdeauna și conștientizăm nevoia tot mai mare de a căuta sprijin permanent la Dumnezeu.

Să ne rugăm lui Dumnezeu pentru persoanele afectate și pentru rezolvarea fenomenului la nivel mondial. În rugăciunile noastre, să cerem Domnului să ofere înțelepciune cadrelor medicale și instituțiilor implicate în gestionarea crizei. Să manifestăm afecțiune și empatie față de toate persoanele în suferință.

Credem că Dumnezeu Își urmează planul și îl împlinește după voia Lui. El Își menține promisiunea oferită în Psalmul 91:5,6: „Nu trebuie să te temi nici de groaza din timpul nopţii, nici de săgeata care zboară ziua, nici de ciuma care umblă în întuneric, nici de molima care bântuie ziua în amiaza mare.”

Dacă unele informații oferite în acest comunicat nu vor mai fi de actualitate în urma comunicărilor oferite ulterior de autorități, vă rugăm să respectați reglementările în vigoare! În funcție de evoluția evenimentelor, vom reveni cu precizări.

 

Comitetul executiv al Uniunii de Conferințe a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România

11 martie 2020, ora 1800

Sursa: https://www.adventist.ro/index/mesaj-pentru-credinciosii-bisericii-adventiste-de-ziua-a-saptea-din-romania-privind-covid-19/

Apel special la rugăciune în urma răspândirii Covid-19 în lume

Următorul mesaj a fost transmis de Ted N.C. Wilson, Președintele Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea

După cum mulți sunt pe deplin conștienți, diferite regiuni ale lumii se confruntă cu o amenințare severă la adresa sănătății, coronavirusul Covid-19. Au fost diagnosticați peste 100.000 de oameni din aproximativ 65 de țări din întreaga lume, peste 3.600 de decese fiind atribuite Covid-19. Acest lucru a dus la o intensificare a temerilor legate de călătorii, afaceri, asistența medicală, programarea reuniunilor și de viața de zi cu zi în general. După cum majoritatea știți, am făcut recent un apel la rugăciune cu privire la această boală neobișnuită, iar acum reiterez un apel special la rugăciune în urma răspândirii Covid-19 la nivel mondial. Rugați-vă în continuare pentru membrii bisericii noastre și pentru populația numeroaselor țări afectate de răspândirea coronavirusului și mai ales pentru cei care au contactat virusul sau au pierdut persoane dragi. Să oferim mărturii convingătoare prin implicarea tuturor membrilor, manifestând dragostea și grija lui Hristos față de cei aflați în nevoie într-o manieră utilă, având în vedere măsurile adecvate pentru protejarea sănătății.

Au fost adresate întrebări referitoare la desfășurarea sesiunii Conferinței Generale care va avea loc în Indianapolis, în statul american Indiana, în perioada 25 iunie – 4 iulie 2020. Administratorii Conferinței Generale și alți administratori și conducători ai Bisericii analizează situația și posibilele scenarii. Se fac eforturi pentru a se lua cele mai potrivite măsuri în cazul în care starea actuală se prelungește. Cu toate acestea, în acest moment, planurile cu privire la desfășurarea Conferinței Generale din acest an rămân neschimbate. Vă rog să vă rugați pentru îndrumarea și călăuzirea lui Dumnezeu în îndeplinirea acestor planuri.

Fie ca Domnul să ne ofere mângâiere și să ne încredem pe deplin în El, cerând, în aceste timpuri dificile, împlinirea făgăduinței din Psalmul 37:3-5: „Încrede-te în Domnul şi fă binele; locuieşte în ţară şi umblă în credincioşie. Domnul să-ţi fie desfătarea şi El îţi va da tot ce-ţi doreşte inima. Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, încrede-te în El, şi El va lucra”. Biserica Adventistă mondială se află în mâinile Lui, oricare ar fi dificultățile cu care ne confruntăm în împlinirea misiunii mărețe de a-L proclama pe Hristos, întreita solie îngerească și revenirea Sa iminentă. Vă mulțumim pentru rugăciunile înălțate pentru biserica lui Dumnezeu și pentru lucrarea ei.

Ted N.C. Wilson, Președintele Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea 

Sursa: https://www.adventist.ro/index/apel-special-la-rugaciune-in-urma-raspandirii-covid-19-in-lume/

Aplicația Teste Biblice 2.1

Aplicatia Teste Biblice 2.1 a fost creat pentru a facilita testarea cunostintelor Biblice ale utilizatorilor.

Acestia au posibilitatea de a alege o carte din Biblie, un capitol sau pot rezolva teste aleatorii din Biblie. In acelasi timp aplicatia Teste Biblice este un instrument recomandat pentru cei care se pregatesc pentru Olimpiada Biblica organizata annual de Biserica Adventista de Ziua a Saptea.

Intrebarile au fost pregatite de un numar mare de pastori, voluntari, carora le multumim!

Aplicatia este in continua dezvoltare, de aceea asteptam reactiile, sugestiile dvs. la adresa: comunicarenord@gmail.com

Colaboratori pentru realizarea aplicatiei Teste Biblice:

Bíró Artur-Dániel

Dénesi Gellért

Szász Károly-Zsolt

 

Descărcați arhiva, după care puteți să o instalați pe telefon.

Pentru instalare trebuie sa permiteţi în telefon instalarea programelor din alte surse, decât GooglePlay.

Download

Capturi de ecran:

Festivalul corurilor

Festivalul corurilor

Festivalul corurilorImportantă parte a vieții muzicale creștine, activitatea corală a Bisericii Adventiste are o bogată istorie în Conferința Transilvania de Nord. Slujirea constantă în cadrul serviciilor divine, schimbul de experiență prin vizite în zonă, țară sau peste hotare și participarea la Festivaluri corale au încurajat și stimulat de-a lungul timpului activitatea corală. Neobosita implicare a dirijorilor alături de seriozitatea coriștilor au construit o deosebită exprimare a mulțumirii față Tatăl ceresc prin muzică de calitate. Repertoriul astfel acumulat reflectă sănătos principiile specifice bisericii adventiste.

Festivalul coral din această primăvară (Cluj-Napoca, 14 martie 2020) are menirea de a oferi ansamblurilor un nou imbold, alături de cel al naturii. Un deosebit moment va fi cel al ansamblului reunit pentru interpretarea pieselor din repertoriul comun alături de Imnul Festivalului compus de Viorel Oncea. Coriști, dirijori, închinători, cu invitați: fr. Iosif Pașca- președintele Conferinței Transilvania Nord și Sebastian Felea- Directorul Departamentului Muzical al Uniunii AZS, vom aduce laudă Creatorului pentru darul extraordinar al muzicii!

 

Pentru detalii şi înscrieri vizitează pagina de internet: www.muzica.adventistnord.ro

Convenţia Şcolii de Sabat şi a Misiunii la Câmpia Turzii, în data de 26 octombrie 2019

Departamentul Şcoala de Sabat şi Lucrare Personală al Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea – Conferinţa Transilvania de Nord organizează Convenţia Şcolii de Sabat şi a Misiunii la Câmpia Turzii, în data de 26 octombrie 2019, sub titlul „Uniţi în studiu şi misiune”. Cu această ocazie îi vom avea ca invitaţi speciali pe fratele Paolo Benini din partea Diviziunii Inter-Europa şi pe fratele Florian Ristea din partea Uniunii Române.

Așteptăm în primul rând directorii Școlii de Sabat, asistenții lor și responsabilii lucrării personale (de misiune). Așteptăm și prezbiteri responsabili pentru lucrarea misionară și instructori ai Școlii de Sabat. Convenția va avea ca obiectiv pregătirea și motivarea slujbașilor din Școala de Sabat, precum și prezentarea strategiei misionare pe anul misionar 2019-2020. I

Scoală-te, luminează! Tabără Herghelia – 2-7 Septembrie 2019

„Scoală-te, luminează-te, căci lumina ta vine şi slava Domnului răsare peste tine! Căci iată, întunericul acoperă pământul şi negură mare, popoarele, dar peste tine răsare Domnul şi slava Lui se arată peste tine.” Isaia 60:1-2

Te așteptăm la Herghelia, în perioada 2-7 Septembrie 2019 pentru a ne bucura împreună de natură, părtășie și Cuvânt. „Nu avem a ne teme de nimic pentru viitor, decât de a uita calea pe care ne-a condus Domnul” de-a lungul celor 20 de ani de pregătire a misionarilor medicali.

Invitați speciali:

Louis Torres – Președinte Mission College of Evangelism
Frank Fournier – Vicepreședinte OCI International
Laurence Burn – Director Pregătire Misionară Adventist Frontier Missions
Aurel Neațu – Președinte Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România
Informații și înscriere:
0748.118.085
www.scoalaherghelia.ro/events